Елена Йончева: Какво крие АПИ, след като не желае да бъде извършена независима техническа експертиза на пътищата?

Булфото
share

Какво крие АПИ, след като не желае да бъде извършена независима техническа експертиза на пътищата. Това попита говорителят на ПГ на „БСП за България“ и водач на листата на левицата за евроизборите Елена Йончева, по време на пресконференция в централата на партията.

Йончева посочи, че вече четвърти месец правят отговора си.

„АПИ очевидно не желае да бъде извършена независима проверка на българските пътища. Още на 18 декември ние поискахме такова разрешение да се направи независима проверка на основните магистрали и пътища, строени през последните 5 години, защото такъв е периодът на устойчивост. Става дума за магистралите: „Тракия“, „Хемус“, „Струма“, „Марица“, пътя Видин – Кулата и Околовръстния път на София“, припомни говорителят на БСП.

Тя допълни, че на 15 март БСП са внесли второ писмо, на което са поискали конкретни 46 точки. „Поискахме цялата техническа документация, свързана с тези конкретни точки. Отново нямахме отговор. На 18 април тази година внесохме трето писмо. АПИ очевидно не желае да бъде извършена такава независима техническа експертиза“, заключи Йончева.

Водещи новини

Още новини