Румен Овчаров пред TV7: ГЕРБ разигра сценка с нов инвеститор за Белене

share

Новият стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене”, който управляващите „откриха” преди дни, не е нов и въобще не е изненада, той е в България от месеци наред, имали са срещи и с Бойко Борисов, заяви Румен Овчаров в предаването „Факторът Кошлуков” по TV7.

Според бившия енергиен министър изненадващ е единствено начинът, по който „хората на „Глобъл пауър консорциум” бяха привикани тук, за да се покажат неподготвени за представлението”.

„Бойко Борисов и ГЕРБ схванаха, че темата за Белене стана решаваща за предстоящите избори, че загубиха и политическия, и експертния дебат по нея и се опитаха да изиграят тази сценка, като демонстрираха изненада от появата на инвеститор”, каза Овчаров. Той смята, че целта е да се отвлече вниманието от референдума за атомната централа. Самият референдум според него няма да е популистки ход, защото е важно обикновеният българин да си каже мнението. „Погледнете хората, които в момента вземат решения, на фона на тези експерти защо да не бъдат чути и гражданите, които плащат сметката”, запита Овчаров. Според него страстите около енергетиката се вихрят, защото тя е единственият отрасъл от тоталитарно време, при това високотехнологичен, който продължава да работи и да произвежда сравнително евтина енергия.

„Това поражда и ревност, и говорене, а когато губиш битката в полето на аргументите, минаваш в полето на омаскаряването”, смята Румен Овчаров, който отхвърли обвиненията за нередности около проекта в Белене, когато е бил енергиен министър.

Водещи новини

Още новини