Димитър Манолов за новия социален министър: Изключително подготвен човек

Кадър: БНТ
share

За да свършиш някаква работа трябва да има с кого. Сега ще видим дали тези водевили ще затъмнят истинските проблеми. Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в предаването „Още от деня” по БНТ.

„Калин Стоянов съм го виждал само веднъж случайно. Познавам всякакви хора, но не и него”, увери той.

„Промениха се много неща по време на отиващото си управление. Успяхме да сложим някакъв ред в заплащането в държавната администрация и то трябва да продължи, ако не след няколко години отново ще трябва да гасим пожари. Сега е мъничко по-добре. Тази история с пенсиите още не е завършила. Както виждаме всички страни за себе си са прави. Трябва да се пази принципа. Не може едното да изключва другото – въпросът е къде е границата”, обясни Манолов.

Министър Ивайло Иванов: В социалната сфера всички трябва да работим заедно, защото се грижим за най-уязвимите в обществото

Президентът на КТ „Подкрепа” коментира новия социален министър. „Той много добре разбира проблемите в сектора. Слава Богу, че имаме министър, който не трябва да водим и да му показваме къде е тайната врата. Той е изключително подготвен човек. В последните няколко месеца пазарът на труда беше оставен на заден план. Ще обсъдим всички неща, свързани с него, някои промени в Кодекса на труда. Ще има за какво да си говорим с Ивайло Иванов. Има проблеми, които тепърва ще ни натиснат - индустриалното производство има проблеми, дори е в криза. Много от нашите предприятия са ограничили производствата си, което поставя в риск работниците. Няма да е лошо да измислим нещо, като онази помощ 60:40 по време на пандемията”, каза още Димитър Манолов.

Водещи новини

Още новини