Борисов обсъжда с Меркел българската икономика

share

В телефонен разговор премиерът Бойко Борисов е информирал германския федерален канцлер за икономическото развитие на страната ни и за предприетите от българското правителство мерки за реформи, съобщава БНТ.

Борисов е подчертал, че значително подобрените бюджетни показатели позволяват на България да се рефинансира на финансовите пазари при изгодни условия.

Меркел пък насърчила българския премиер кабинетът да продължава успешната си работа в предприетата посока, съобщиха от правителствената информационна служба.

Бойко Борисов връчи днес и 16 договора по ОП "Конкурентоспособност" за инвестиции в зелена индустрия на стойност 42 и половина млн. лв.

Премиерът подчерта, че правителството има готовност да даде общо 78 млн. и да връчи договорите на още 14 фирми, но поради факта, че те не са готови с документите, това ще се случи на по-късен етап.

На всеки от мениджърите на компаниите, на които връчваше договорите, Борисов задаваше въпроса колко работни места ще отвори с тези евросредства и получаваше отговор от 100 до 300, че и повече.

Водещи новини

Още новини