КНСБ: Притеснени сме от действията в Александровска болница

Булфото архив
share

"Като синдикат сме силно притеснени от действията, които стават в момента с Александровска болница - една от най-старите и стабилни болници, в която работят всички структури и се обучават студенти. Тази болница бе и на първа линия от самото начало на пандемията от COVID-19". Това се казва в декларация на Федерация на синдикатите в здравеопазването - КНСБ.

Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров обяви, че финансовите загуби на Александровска са в размер на 68 млн. лева. Всички служители са получавали работните си заплати, няма съкращения или неплатени отпуски. Работили са по един от най-добрите Колективни трудови договори на болница в страната, сключен между синдикатите и ръководството на болницата, гласи текстът в декларацията.

Медик от "Александровска": Обстановката в болницата е далеч от нормалната

"Задълженията, за които се обвинява ръководството, са плод на неглижирани години наред трудности пред университетските болници. Здравеопазването има нужда от реформа, но не трябва да се започва с чистки", добавят от КНСБ.

От там са категорични, че промяната на ръководството без сериозни доказателства за злоупотреби и вина не е необходима, защото ще донесе сътресения в работата на лечебното заведение, ще затрудни лечението на пациентите и обучението на студентите.

"Присъединяваме се към призива на нашите синдикални членове, към колектива на болницата да се прекратят тези медийни внушения, пишат синдикалистите. И добавят: "Нашите здравни специалисти са изморени от безрезултатните приказки за реформа в здравеопазването. Нека ги подкрепим да работят спокойно и ползотворно в името на пациентите!".

Водещи новини

Още новини