3/4 от ресторантьорския бранш не е съгласен с разхлабването на мерките

getty images
share

Отварянето на градините трябва да бъде с пожелателен характер, а в същото време да бъдат запазени компенсациите за бизнеса. Заведенията трябва да могат да работят както досега - на доставки и с отворени градини, но компенсациите за бизнеса да продължат. За това настоя Марин Сотиров, заместник-председател на Асоциацията на заведенията в България пред БНТ.

Тръгнали да се изплащат парите по мерките за подкрепа на бизнеса, като по първото изплащане имало леко забавяне. Сотиров обясни, че решението за разхлабването на мерките и отварянето на градините било взето без съгласието на бранша. ¾ от бранша не са доволни от разхлабването на мерките.

Тече трескава подготовка за отваряне на заведенията в София

Припомняме, от днес започва поетапното разхлабване на мерките.

От днес отново отварят заведенията, но само тези с открити площи - тераси и градини. Определеното им работно време е от 6.00 ч. до 23.00 ч.

Водещи новини

Още новини