Ресторантьор: Хотелиерите се разбраха подмолно с министъра, искаме оставката на Ангелов

Bulgaria on air
share

Както здравният министър, така и ние искаме да опазим живота на хората. Който не се чувства сигурен в тази зимна обстановка, да не идва, но протест ще има. Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Лъчезар Захариев в студиото на "България сутрин".

"Оставката на здравния министър е едно от исканията ни, но основното е да започнем да работим. Хотелиерите казваха, че ни подкрепят, а вчера подмолно отидоха при министъра", посочи той пред Bulgaria on air.

Ген. Мутафчийски: Няма да чуете лекар да подкрепя разхлабването на мерките

"Те не можаха да ни убедят как от едната страна в хотелите може да се работи, а от другата - не и там е опасно. Нито здравният министър, нито останалите лекари успяха да ни отговорят на този въпрос", подчерта Захариев.

И попита защо, ако идва най-опасният щам, на 1 февруари разхлабват всичко: "Защо не пуснахме заведенията, а всичко останало да е затворено?"

"Никой не може да ме убеди, че в една нехранителна верига, където пипат всичко, е по-безопасно от заведенията, където има 2 метра разстояние", категоричен беше Лъчезар Захариев.

Водещи новини

Още новини