Защо се разгневиха ресторантьорите?

Кадър Нова ТВ
share

Колегите ни не вярват, че ще получат 20% от оборота. Много пъти бяха лъгани. Нещата се случват, но много бавно. Това каза Емил Коларов от Сдружението на заведенията у нас. Коментарът му бе по повод настояванията на бранша мерките да бъдат разхлабени в началото на месеца. Имаше напрегнати срещи с министри вчера, като до успокояване на ситуацията не се стигна.

От бранша настояват за предвидимост. Искат да знаят кога ще разрешат на заведенията и ресторантите да отворят. Очакванията са това да стане на 1-ви февруари. От думите на Емил Коларов пред Нова Тв обаче стана ясно, че ту им се казва едно, ту друго. 

Томислав Дончев отговори на заплахите на ресторантьорите за гражданско неподчинение

Коларов каза, че има притеснения сред собствениците на ресторантите и заведенията. След сериозен натиск са им били изплатени сумите за декември. Финансовите проблеми обаче са много за бранша.

 

Водещи новини

Още новини