Започват ремонти на 150 километра от републиканската пътна мрежа във Великотърновска област

Pixabay
share

Започват ремонти на 150 километра от републиканската пътна мрежа във Великотърновска област, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Средствата са осигурени от Агенция "Пътна инфраструктура" и ще се използват за подобряване на експлоатационното състояние на основните пътни артерии в областта, е казал директорът на Областно пътно управление във Велико Търново инж. Венцислав Ангелов на работна среща с областния управител проф. Любомира Попова, уточнява БТА.

Въвежда се временна организация на движението в Перник

До края на месеца ще приключи текущият ремонт на първокласния път "Севлиево-В.Търново-Търговище" в границите на областта, на стойност 388 хил. лв.

Ремонтите обхващат пътни отсечки от републиканската пътна мрежа, преминаващи през територията на всички десет общини от областта. В плановете на Областното пътно управление за настоящата година влиза и дългоотлаганият ремонт на двата тунела по пътя Велико Търново - Русе, както и на мостовото съоръжение между тях.

Текущи ремонти и поддържане се предвиждат на Прохода на Републиката. Очаква се строителните дейности да приключат до края на годината.

Водещи новини

Още новини