Петър Димитров: Шистовият газ ще унищожи живота в Североизточна България

share

България в условия на икономическа криза се нуждае от знания дали има в недрата на държавата ни енергиен ресурс, който да ни направи по-богати, заяви Михаил Михайлов от Синята коалиция.

Не трябва да се държим като хора от Средновековието да казваме, че това е опасно. Не трябва да слагаме черните очила на страха, не трябва да спираме еволюцията, Светата Инквизиция е една единствена – интересите на руския газов монополист Газпром. Много вероятно БСП да работи, за да защитава тези интереси. В САЩ, където се добива шистов газ, синьото гориво струва 100 долара, а България плаща 600 долара.

Страховете на хората са свързани с това, че там, където ще се правят проучвания за шистов газ има огромен воден басейн, който може да унищожи живота в Североизточна България. Тъй като няма къде да отидат тези отрови, те ще отидат в морето и ще си убием туризма, заяви бившият министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Решението за създаването на комисията, която да проучва шистовия газ беше взето, когато дойде Бойко Борисов, натърка главите на депутатите и те приеха въпиющо некомпетентно решение.

Водещи новини

Още новини