Ваня Григорова: В София има 400 кухи фирми, които са създадени да точат НОИ чрез болнични

Фейсбук
share

Когато някой иска да вземе неправомерни болнични, ще си пусне 15 дни. С предложението първият болничен ден да не се заплаща наказваме всички честни работници. Така те в периода, в който имат нужда от скъпи лекарства и изследвания, биват лишавани от средства. Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 Ваня Григорова, икономически съветник на КТ "Подкрепа". 

"От 2013 г. болничните дни са били 8 милиона. Към 2016 г. са били 10 млн. болнични. Измамите с болничните дни са твърде малко", каза още тя.

"Само в София са установени 400 кухи фирми, които са създадени да точат НОИ чрез болнични. И само за това, че държавата не е спряла тези фирми, не значи, че трябва да наказва болните служители", разкри Григорова.

Управляващите се разбраха за 250 лева минимална пенсия, първият ден от болничните няма да се заплаща

"Излизаме на протест. Чакаме среща между Борисов и синдикатите. Темата засяга всички български граждани", допълни още икономическият съветник.

"Управляващите угодиха на патриотите с увеличението на минималните пенсии на 250 лв. Пенсиите трябва да се преизчислят", смята тя.

"Похвална е мярката за безплатна детска градина за децата със социално слаби родители. Хубаво е те да са безплатни за всички деца, за да няма проблеми между родителите", завърши Ваня Григорова.

Водещи новини

Още новини