Катарски бизнесмени идват у нас с договори в джоба

share

Катарски бизнесмени идват у нас след по-малко от месец. Шейховете ще носят готови договори за инвестиции, пише в. "Стандарт".

Катарският бизнес се интересува от инвестиции в хотели на родните черноморски и зимни курорти, изграждане на инфраструктура - магистрали, летища и голф игрища, както и в банковата система. Това стана ясно по време на срещите на министъра на икономиката Трайчо Трайков в Доха с катарския му колега Шейх Джасим бин Абдулaзис бин Ясим бин Хамад Ал-Тани и с мениджърите на държавния инвестиционен фонд "Катар Инвестмънт Ауторити", "Катар холдинг" и "Катари Диар".

Трайков е представил пред тях готови проекти за над 300 млн. евро в сферата на енергетиката, туризма, инфраструктурата, индустриални и промишлени зони, земеделие и др. Той е поканил катарския бизнес да се включи и в проекта за изграждане на терминал за втечнен природен газ на гръцкия бряг, чрез който да доставяме на нас и съседни страни синьо гориво от емирството.

В същото време Катар покани родни фирми да се включат в строителството на обекти за световното първенство по футбол през 2022 г., на което шейховете са домакини.

Водещи новини

Още новини