Шефът на БСК: Корупцията е основна пречка за чуждестранни инвестиции в България

БТВ
share

През последните три години парите, които сънародниците ни в чужбина изпращат у нас, превишават чужедстранните инвестиции. Това каза в предаването "120 минути" по БТВ председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев.

Не е задължително да са лоши условията, за да не влиза капитал, може да се дължи на конкурентна среда, която в случая се изразява в съседите ни Румъния и Сърбия. Като че ли ние в момента не можем да се окажем, онази привлекателна дестинация, която да накара чуждестранния инвеститор да дойде на всяка цена. Категорично, един от големите стопове за инвестиции е корупцията, заяви Радев.

Работникът трябва да бъде сит, предприемачът да бъде "гладен" – гладен за предизвикателства. Само тогава всеки си е на мястото. Възнагражденията трябва да бъдат справедливи, защото всички работим в конкурентна среда, посочи шефът на БСК.

По думите му у нас има доста "гладни" предприемачи, особено в сферата на айти сферата. Българинът е изключително надарен да бъде предприемач, каза Радев.

Той коментира и спецакцията срещу Ветко Арабаджиев. Във всяко стадо има черни овце. Не ми хареса, че в някои медии започна да се генерализира, че това е целият български бизнес. Това не е така – има много нормални, почтени хора, които искат да си плащат данъците, заяви Радосвет Радев.

Водещи новини

Още новини