ЧЕЗ все още подготвя комплексните анализи за сделката с "Инерком"

Булфото (архив)
share

ЧЕЗ все още подготвя комплексните анализи за всички възможности за приключване на продажбата за българските активи на "Инерком", съобщиха за "Хоризонт" от чешката компания. Все още обаче не е известно кога те ще бъдат обсъдени.

Въпреки обрата в правителствената позиция, договорените в началото на март анализи на всички възможности за приключване на сделката с "Инерком" ще бъдат направени, потвърдиха за "Хоризонт" от централата на ЧЕЗ в Прага. Анализите започнаха след преговорите, които Гинка Върбакова води в чешката столица. Именно Върбакова постави въпроса за влизането на държавата в сделката след срещата й с премиера Бойко Борисов, което провокира чешката компания да започне анализ и на тази възможност.

Междувременно обратът в правителствената позиция е отразен в чешките медии. "Лидове новини", които първи разкриха възможното офшорно финансиране на сделката от страна на "Инерком", цитират изказването на финансовия министър Владислав Горанов. Чешката телеграфна агенция също информира за промяната в правителствената позиция, но цитира и лидера на БСП Корнелия Нинова, според която сделката с "Инерком" трябва да се развали, а държавата да придобие активите.

Водещи новини

Още новини