ДКЕВР: Никой не ни информира за продажбата на Е.ON

share

Не сме били уведомени, че се извършва продажба на Е.ОН. Това каза пред журналисти председателят на Държавна комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

След самата смяна на собственика на акциите следват действия, които трябва да бъдат одобрени от комисията - най-вероятно това е името на компанията и съставът на Управителния съвет. Ангел Семерджиев каза, че след подобна сделка дружеството трябва да подаде заявление, с което да обясни защо се е сменил собственикът на акциите.

„В момента нямаме заявление. Тогава когато го имаме, започваме открита процедура”, каза той и уточни, че няма конкретен срок за подаване на това заявление. През 2010-2011 г. електроразпределителното дружество намали значително печалбите, което е нормално в криза, заяви Смерджиев. Запитан дали е доволен, че Е.ОН се оттегля, Семерджиев каза: „Не, диалогът изключително се подобри в последните години”. Той самият е бил изненадан, когато е разбрал за сделката. Най-вероятно това е станало, защото компанията си е сменила политиката относно проектите извън Германия.

Водещи новини

Още новини