Индексът на тържищните цени, който отразява цените на хранителните стоки на едро се покачи минимално тази седмица - от 1,346 на 1,348 пункта, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Вече близо месец ИТЦ е почти без промяна - на 18 септември той беше на ниво 1,344 пункта.
Оранжерийните домати се търгуват без промяна по 1,60 лева за килограм. Цената на българските оранжерийни краставици пада с 0,7 на сто до 1,35 лева за килограм. Зелето се търгува на едро по 0,50 лева за килограм, а картофите поскъпват с 1,8 процента до 0,57 лева за килограм. Цената на червените чушки пада с 4,8 на сто до 1,20 лева за килограм. Зелените чушки поевтиняват с 1,9 на сто до 1,03 лв./кг. Ябълките поскъпват с 2,0 процента до 0,98 лева за килограм. Лимоните поевтиняват с 8,1 на сто до 2,60 лева за килограм. Гроздето поскъпва с 11,1 на сто до 1,40 лева за килограм.
Кравето сирене се продава средно по 5,42 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша"се търгува средно по 10,10 лв./кг. Олиото се продава 2,16 лева за литър. Каймата поскъпва с 1,7 процента до 4,68 лева за килограм. Пилешкото месо се продава по 3,99 лева за килограм. Захарта се продава средно по 1,34 лв./ кг. Брашното тип "500" се търгува по 0,86 лева за килограм. Зрелият фасул поскъпва с 2,9 на сто е се купува по 3,20 лв./кг. Яйцата се търгуват по 0,20 лева за брой на едро. Захарта също скача