Стесняват движението по бул. „Черни връх” в столицата заради метрото

Булфото
share

Ще се наложи стесняване на движението по бул. „Черни връх” от 1 август до края на годината заради изграждането на метрото. Това заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Градоначалникът присъства на откриването на участъка след реновирането му.

„Не се намериха 10 млн. лева в държавното съфинансиране за първа година за участъка, който започваме да строим. Става въпрос за участъка по бул. „Черни връх”, метростанция „Джеймс Баучер”, до улица „Сребърна”, така че изчакахме да пуснем този проект, който днес приключихме (Семинарията, б.р.), да пуснем движението и отново ще се извиня, но започваме от 1 август строителството на участъка над километър: нова метролиния с една метростанция. Ще се наложи стесняване на движението по бул. „Черни връх” от 1 август до края на годината”, обясни Фандъкова.

По думите й от вторник се пускат и новите трамваи по реконструираното трасе по бул. „България”. Там фирмата има закъснение за пускането, но пък за сметка на това санкциите са изключително сериозни и тя ще си изтърпи санкциите. Важното е, че хората ще могат да се возят с новите климатизирани трамваи с пълен достъп, подчерта Фандъкова.

„Искам специално и поименно да благодаря освен на екипа на Бойко Борисов и лично на него, които подготвиха идейните проекти за тези кръстовища. Благодаря на изпълнителите в лицето на „Главболгарстрой”, да благодаря на колегите ми, зам.-кмета по транспорт Любомир Христов, Васко Начевски, на Дончо Барбалов, който макар и трудно, но дава пари за такива неща, да благодаря на Столичен общински съвет, на двамата кметове на район „Изгрев” и на район „Лозенец”, на всички от надзора. Ако има някакви проблеми, всеки си има ясната отговорност”, каза още Йорданка Фандъкова.

Водещи новини

Още новини