100 моста у нас плачат за ремонт

share

Над 100 моста в страната имат нужда от ремонт. Това обяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Тя обясни, че съоръженията се ремонтират според възможностите на бюджета, като приоритетно се работи по най-опасните.

Терзиева подчерта, че приоритет са трите виадукта по магистралите "Тракия" и "Хемус", чието обновяване ще приключи до края на годината.

Терзиева провери аварийно-възстановителните дейности на мостовото съоръжение на пътя Плевен-Ловеч. Терзиева подчерта, че до края на годината в Област Ловеч само по линия на Публичната инвестиционна програма на правителството ще се финансират 11 проекта на общините за над 5,3 млн. лв. "Заедно със средствата за републикански пътища допълнителните инвестиции от държавния бюджет за областта надхвърля 7 млн. лв.", изтъкна министърът.

Терзиева подчерта, цитирана от в. "Новинар", че се правят вложения не само в големи проекти, а и в по-малки пътища, които през последните 4 години са били пренебрегвани. "Целта ние  да бъдат намалени различията между регионите", каза още тя.

Водещи новини

Още новини