Ако ЕРП-тата не върнат парите, вдигаме тока, обясни Стойнев

share

Това не е война, но в тази държава трябва да се спазва законът. Все още е в ход процедурата по отнемане на лицензите на ЕРП-тата.

Това заяви в предаването "Нека говорят" по БиТиВи министърът на икономиката Драгомир Стойнев.

Припомняме, преди няколко дни стартираха процедури по отнемане на лицензите на трите електроснабдителни дружества - "ЧЕЗ Електро", "ЕВН България Електроснабдяване" и "Енерго-ПРО продажби". Въпреки това от ДКЕВР подчертаха, че те могат да бъдат прекратени, ако дружествата погасят задълженията си незабавно в срок от седем дни към НЕК.

Електроразпределителните дружества първо бяха информирани от ДКЕВР и в същия ден вечерта аз бях също така информиран, отбеляза Драгомир Стойнев. "Това, че аз съм коментирал пред ДКЕВР евентуалното отнемане на лицензите на електроразпределителните дружества, по никакъв начин не означава, че е имало някакъв натиск върху държавната комисия", изтъкна той.

По думите му, ако ЕРП-тата не върнат парите, българският народ трябва да ги плати чрез вдигане на цената на електроенергията.
„Вече не можеш за две години да станеш милионер на гърба на българския народ. Тези пари принадлежат на НЕК. По същия начин „Топлофикация“-София дължи 555 милиона лева към БЕХ“, допълни енергийният министър.

Водещи новини

Още новини