28 млн. лв. данъци укрили в Стара Загора

share

Предотвратени са данъчни и осигурителни измами за над 28 милиона лева след приключили 273 ревизии от началото на годината. При 95% от ревизираните фирми са установени укрити данъчно-осигурителни задължения. По искане на прокуратурата са извършени седем ревизии на лица и фирми нанесли щети на бюджета за над 1,3 милиона лева.

Над 23.8 милиона лева недеклариран и неначислен данък добавена стойност са установили инспекторите по приходите от Офиса на НАП в Стара Загора през първите 7 месеца на годината.

Недекларираният и неплатен корпоративен данък е в размер на 4 милиона лева.

Най-сериозни са нарушенията от търговците на едро. Приключилите 41 ревизии са с допълнително установените задължения в размер над 8.5 милиона лева. Земеделски производители и търговци на зърнени култури са се опитали да укрият данък печалба, ДДС и осигуровки в размер на над 2.7 милиона лева.

Предотвратени са опити за измама на фиска и в строителството. 31 от ревизираните фирми са укрили данъци за 6.9 милиона лева. Петима търговци на горива са нанесли щети на бюджета за 2.6 милиона лева от „спестен" данък добавена стойност.

Водещи новини

Още новини