България официално пое председателството на Съвета на ЕС 2018 (видео)

eu2018bg
share

С тържествена церемония в Народния театър официално бе даден старт на първото Българско председателство на Съвета на ЕС 2018.

Сред официалните гости са председателят на Европейския съвет Доналд Туск, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни. Официални гости на церемонията ще са и президентът на Република България Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министър-председателят на Република България Бойко Борисов.

Българският патриарх Неофит също е сред гостите на церемонията.

Преди тържественото откриване в Народния театър официалните гости разгледаха интерактивна изложба с фотографии и картини на големи български художници. Мултимедийната експозиция ще бъде прожектирана върху разнообразни по размери и форми прожекционни площи. Мултимедийната експозиция се прожектира върху разнообразни по размери и форми прожекционни площи. На представянето й пред медиите участие взеха популярната изпълнителка на родопски песни Валя Балканска и известният състав "Оратница", който по свой начин интерпретира българския фолклор.

На живо, гледайте тук:

 


 

Водещи новини

Още новини