Проф. Константинов: Дано на политиците им е дошъл малко акъл

share

Със сигурност няма да е лесно конфигурирането на бъдещия кабинет.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ проф. Михаил Константинов. Коалицията изглежда по-вероятна между ГЕРБ и Обединените патриоти. Колаиция БСП-Обединени патрито ми изглежда почти невъзможна. Силно се надявам на политиците да им е дошъл малко акъл и да не правим нови избори наесен. Стане ли това - ще ни отнемат председателството на ЕС. Избори не се правят, за да изберем по-добрия, а за да има мирен трансфер на властта, разкри той.

Първата работа на новото правителства е да си гарантира стабилно мнозинство. В противен случай то може да падне и да отидем отново на избори. Хоризонтът на новото правителство трябва да бъде поне 2 години, иначе отиваме на кино. Този кабинет ще има да решава много важни задачи. Първата е председателството на ЕС. Втората е запечатването на границата. Не се ли случи това - последният ще трябва да дръпне шалтера, разкри проф. Константинов.

Заедно с него гост беше и социологът Евелина Стойчев. Бойко Борисов си дава ясна сметка, че бъдещата коалиция няма да е лесна. Президентските избори създадоха усещането, че нещо много радикално ще промени в политическата система. Борисов подава два пъти оставка и властта отново се връща в неговите ръце. Това показва, че няма такова изхабяване на ГЕРБ, каза тя.

Водещи новини

Още новини