Цветанов увери: България е готова за присъединяване към Шенген (снимки)

Фейсбук/Цветан Цветанов
share

Зам. – председателят на ПП ГЕРБ и кандидат за депутат Цветан Цветанов се срещна със сенатори от различни парламентарни групи от френския Сенат - Франсоа-Ноел Бюфе (Партия "Републиканците"), Жан-Клод Рьокие (Групата на европейските социалисти и демократи), Клод Керн (Съюз на демократите и независимите). „ За мен беше чест“, заяви Цветанов по повод срещата си с тях.

„Основна тема на срещата ни беше подготовката на България за присъединяване към Шенген и резултатите от Механизма за сътрудничество и проверка на България“, разясни зам. – председателят на ПП ГЕРБ.

Снимка: Фейсбук/Цветан Цветанов

„Запознах френските сенатори с реализираните мерки и политики от българските власти в последните години в тази посока. Уверих ги, че България е готова за присъединяване към Шенген и отдавна охранява европейските граници по шенгенските стандарти. Заявих още, че с получената европейска помощ от 160 милиона евро страната ни ще надгради допълнително системите си за сигурност и България ще продължи да бъде сигурна външна граница на ЕС, както досега“, обясни Цветан Цветанов.

„По време на срещата с френските сенатори се обединихме около извода, че и в следващото Народно събрание ще работим в интерес на доброто парламентарно сътрудничество между партиите от България и Франция. Това ще ни позволи да работим заедно по всички мерки и политики, гарантиращи сигурността на Европейския съюз“, заяви още Цветанов.

Снимка: Фейсбук/Цветан Цветанов

Водещи новини

Още новини