Кадиев: И виаграта да стане безплатна, пак няма да станем 9 млн. души, както обещават БСП

share

На изборите ще се явим с 12 мажоритарни кандидата. Не го правим, защото ни отказаха регистрация. Някак си насила ни натикаха в тази ситуация. Аз бях човекът, който внесе законопроекта на Мая Манолова за мажоритарна система и ние винаги сме я подкрепяли.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Георги Кадиев, лидер на партия "Нормална държава". Българските политици трябва да разберат, че е задължително да се съобразяват с мнението на хората. Сегашната система не работи. Убеден съм в това. Сега минавам през голяма хамалогия, за да се кандидатирам за мажоритарен кандидат. Не ме е срам, че обикалям и събирам подписи. Срещам се с хората и разговарям. Къде ще видите водач на листа да стои, да събира подписи и да говори с хората? Ако се приеме мажоритарната система, всички ще трябва да се срещаме с хората и да разговаряме с тях. Това е първата стъпка. Втората е, че мажоритарно избрания депутат ще може да бъде отзован. Необходима е тотална промяна

Слушам всички партии какво обещават. БСП говорят, че ще станем 9 милиона. И безплатна да стане виаграта, пак няма как да се случи това. Другите партии също обещават неща, които са недомислени. Ние обещаваме промяна в Изборния кодекс и въвеждане на мажоритарна изборна система. Следващият парламент не трябва да съществува повече от 6-7 месеца, през които да приеме тези промени и псоле да се отива на други, нормални избори, завърши Кадиев.

Водещи новини

Още новини