Напрежение в БСП заради промяната в устава

share

БСП се захваща с промяна на устава, решиха днес делегатите на 49-ия конгрес на левицата. Тази точка обаче поражда известно напрежение сред актива на социалистите. Това си пролича още в началото на срещата в НДК, предаде репортер на Novini.bg

Делегат от район Изгрев в столицата поиска отмяна на точката. Според него не е моментът преди избори да се променя уставът, защото може да има разделение. Партията трябва да бъде единна и да не прави промени, настоя той.

Друг делегат обаче защити промяната в устава и коментира, че тази стъпка ще отговори на очакванията на хората.

Промените предвиждат да се въведе мандатност на депутатите, като има ограничение от 12 години или три пълни мандата. Предвижда се още лидер на БСП да се избира пряко.

Въпреки изказаните възражения срещу, точката беше приета.

Междувременно лидерът на БСП очерта предизборните цели на партията. Преди време Нинова беше заявила, че ще направи българите 8 милиона. Явно убедена в тази идея и днес тя говореше, че се полагат грижи за по-доброто бъдеще на 8 милиона. В предизборната платформа на БСП са записани по-високи пенсии, ръст на икономиката, увеличение на заплатите в образователната система, включително и в БАН. БСП ще работи за повече сигурност и за по-висои доходи, увери още Нинова.

Водещи новини

Още новини