АБВ и „Движение 21“ ще работят заедно срещу бедността (видео+снимки)

Фейсбук
share

Днес бе парафирано споразумението за коалиционно партньорство между „Движение 21“ и АБВ. Лично подписи положиха двамата председатели на политическите формации и обясниха, че преговорите са били дълги и тежки, но за да предложат алтернатива на хората, които са се отвратили да гласуват за статуквото, са постигнали съгласие, предаде репортер на Новини.бг.

На събитието присъстваха президентът Георги Първанов и Румен Петков.

Пояснено бе, че двете партии ще запазят своята идентичност, но ще работят за това избирателят да получи нещо различно в център ляво.

Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева увери, че няма нищо лошо в това да се стига до такива коалиционни споразумения и даде пример с патриотите, които също са се обединили след тежки преговори.

Константин Проданов каза от своя страна, че ще работят срещу бедността и това хората да получат по-добър стандарт на живот. Национален приоритет ще бъде образованието и културата.

Припомняме ви, че за коалицията се заговори още преди няколко седмици. Подписването на новия съюз идва след дълъг период на хладни взаимоотношения между двете леви формации.


 


 

Водещи новини

Още новини