Румен Петков: Бюджетът в този вид е извратеното разсъждение на ГЕРБ за развитието на държавата

Булфото
share

Неприемането на бюджета би било груба политическа грешка. Разбира се в този си вид бюджетът е извратеното разсъждение на ГЕРБ за развитието на държавата. Вътре няма никаква логика за икономическо развитие, никакво присъствие на държавата в развитието на икономиката на страната, никакво присъствие на държавата в създаването на атмосфера за привличането на инвеститори. Това каза в интервю за „Фокус“ зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Той коментира и резултатите от президентските избори и депозираната оставка на правителството. „Вътре е на парче, мъничко здравето, повечко закупуване на военна техника, което надали е решението, което ще гарантира сигурността на държавата и на обществото“, обясни той. „Ще се изкуша да припомня, че когато май месец АБВ напусна правителството, основният ни мотив беше провалът в редица секторни политики - отбрана, вътрешна сигурност и обществен ред, външна политика, икономика, здравеопазване, да не продължавам нататък. Ако тогава министър-председателят Борисов беше чул и осмислил нашите мотиви днес ситуацията в държавата щеше да бъде съвършено различна“, посочи Румен Петков.

„Това обществено недоверие към политиката, политици и институции нямаше да има тези драстични мащаби“, допълни той. „Ново правителство в рамките на този парламент би било такава гротеска, че следващия път лица тип Марешки ще си взимат по 30% без всякакво колебание“, каза още зам.-председателят на АБВ.

Водещи новини

Още новини