Каракачанов: Основният проблем пред България е темата с нелегалната имиграция

Булфото
share

Основният проблем пред България е темата с националната й сигурност и по-специално с нелегалната имиграция. Това каза днес във Варна кандидатът за президент на коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, "Атака" и ВМРО" Красимир Каракачанов.

Според него България не трябва да допуска нелегалните имигранти на територията на страната. По думите му не трябва да има сделки с Брюксел и европейските бюрократи на тема разселване в България под формата на някаква европейска солидарност.

Каракачанов смята, че България трябва да има ясна и категорична политика за отблъскване на нелегалната имиграция и недопускането й на територията на страната и ЕС, както и да настоява и за такава европейска политика.

Според Каракачанов националната сигурност е основен приоритет и на президентската институция. По думите му тя може да влияе основно върху две направления на българската политика - външна политика и темата с националната сигурност. Той смята, че страната ни трябва да води балансирана и умерена външна политика.

Водещи новини

Още новини