СДС няма да подкрепи БСП за касирането на изборите

share

Опасявам се, че имаме Изборен кодекс, който съдържа страшно много слабости, но така ще бъде оттук нататък. Това каза депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров в предаването на БНР, "Преди всички". Предполагам, че ще бъде направен опит да се направят промени в Изборния кодекс, но не съм оптимист ни най-малко, допълни той.

Според него Изборният кодекс се нуждае от много промени. Като започнем от това, че ГЕРБ си гарантира мнозинство във всички комисии, а това само по себе си вече е предпоставка за машинация. Като минем през другото, че започна да се повтаря много противното явление- подмяна на секционните протоколи, но не това е най-важното. Важното е, че с такъв Изборен кодекс и с този Изборен кодекс никога няма да имаме честни избори, беше категоричен Гяуров.

Едва ли Конституционният съд може да касира изборите, каза Гяуров. Според него е възможно на места да се касират изборите, но като цяло не. Опасявам се, че независимо от това, че в чувалите с бюлетините е пълен хаос и това съдилищата няма да оценят като достатъчно основание, каза той. Гяуров обясни, че ръководството на СДС е взело решение да не подкрепи БСП за касирането на избора на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

От една страна изборните манипулации от друга страна лошата кондиция на СДС и Синята коалиция са причината за това представяне на изборите, защото въпреки това, че станахме свидетели на подмяна на вот трябва да признаем, че в този вид избирателят не ни харесва. Не ни харесва може би защото донякъде каузата ни е изчерпана и от друга страна, защото физиономията на СДС и Синята коалиция е нелицеприятна. Задължително трябва да има оставки, както и много нови лица и нова енергия, каза още депутатът.

Водещи новини

Още новини