Дончева: С едно обаждане на Цачева Сидеров щеше да бъде задържан, но тя няма „топки“ за това

Булфото
share

Можем да подозираме, че изборите са били подменени. Очевидно екзит половете на Алфа Рисърч са по-точни от тези на ЦИК, защото резултатите на Алфа Рисърч излязоха още в 19:00 часа, а на ЦИК в 23:00 часа. Какво се е случвало в тези 4 часа?

Тези съмнения изрази в сутрешния блок на бТВ лидерът на Движение 21 Татяна Дончева.

Тези местни избори показаха една много негативна еволюция в кавички. Тя започна още 2009 година, когато в частичните местни избори бяха купувани избирателни комисии, продължи тя.

Дончева се оплака, че в деня на изборите сайтът на движението й също е бил хакнат.

БСП потъна там накъдето беше тръгнала преди много години. Обединението на левицата днес е невъзможно. Мерджанов е в първа класа на влака, затова Миков е полезен, допълни тя.

Според нея е било удобно на Цецка Цачева и Румяна Бъчварова да насочват вниманието на телевизиите към отразяването на Волен Сидерев, отколкото към подмяната на изборните бюлетини.

„За мен промяната в Конституцията е абсолютно излишно поставена в този контекст. За всяко престъпление от общ характер се позволява изключение и народният представител може да бъде задържан. Ако иска, Цецка Цачева, може да даде такова позволение, с едно телефонно обаждане“, категорична бе лидерката на Движение 21.

„Явно обаче не им стиска, стига са си мили ръцете с Конституцията. В МВР няма нужда от храсти и борчета, а от сериозни кадри. Цецка Цачева и Румяна Бъчварова нямат „топки“ да се справят с проблема“, обвини ги Дончева.

За мен не е интересно поведението на Волен Сидеров, който може да играе всякакъв театър, а на тези, които го играха негови защитници, каза още Татяна Дончева.

Помолена да коментира опита за покушение на Алексей Петров, Дончева изтъкна:
„Алексей Петров влиза в секцията с Волен Сидеров и хакването на сайтовете. Създава се обстановка на тревожност в държавата и това нещо дърпа избиратели, обикновено към този, който се смята за силен, в случая Бойко Борисов“.

Водещи новини

Още новини