БСП София обвини Георги Кадиев в предателство

Булфото
share

БСП-София определи поведението на Георги Кадиев като предателство и обида към хилядите редови социалисти, които са работили и гласували за него през всичките тези години, без да очакват нещо в замяна.

От софийската структура на партията приемат действията на Кадиев за директно насочени срещу партията и пряко обслужващи интересите на нашите политически опоненти.

От БСП-София отбелязват, че в продължение на 10 години БСП е гласувала неведнъж политическо доверие на Георги Кадиев - три пъти като народен представител, заместник-министър, водач на листата общински съветници и два пъти кандидат за кмет на София.

Досега той е получавал от партията всичко, което е поискал от нея. Сега, за пореден път, той пренебрегвал колективните партийни решения, като се водел от личните си политически и икономически интереси.

От структурата посочват, че съгласно устава на партията Георги Кадиев е наясно, че кандидатирайки се за кмет на София, той автоматично прекратява членството си в нея. БСП-София настоява той да се оттегли от парламентарната група на БСП и да напусне Народното събрание, където е бил избран с техни гласове. Трябвало да направи това, ако запазил част от своя морал, чест и достойнство, за което твърди.

Водещи новини

Още новини