Реформаторският блок с единна регистрация на местния вот (видео)

Булфото (архив)
share

На съвместно заседание на петте партии от РБ, провеждащо се в момента, беше единодушно решено единно явяване на местните избори с национална обща регистрация на коалицията пред ЦИК, съобщиха от пресцентъра на Реформаторския блок.

Подписването на коалиционното споразумение за явяване на местните избори ще се подпише до края на утрешния ден. Документът ще бъде подписан от лидерите на петте партии от РБ.

Още преди два месеца от СДС заявихме, че сме за единна регистрация на Реформаторския блок при спазване на учредителното споразумение на местните избори. Това каза пред журналисти лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски.

Нагласата на ДБГ не е променена от 18 април, когато Националният съвет взе решение за единна регистрация за местния вот. Това каза пред вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева.

Заместник-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски допълни, че цялата технология по участието в изборите е готова. "Справили сме се вече 2 пъти-на европейски и национални избори. Дайте път напред и се надявам, че ще успеем”, подчерта Меглена Кунева.

Водещи новини

Още новини