Депутатът мъкнал бюлетини: Бях само хамалин (видео)

share

В Изборния кодекс няма изрична забрана за присъствие в Общинската избирателна комисия и затова не съм нарушил закона. Това заяви в предаването „Здравей България“ по Нова тв депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

Той беше уловен от фоторепортер на в. Сега, с чувал с бюлетини пред зала Универсиада, където се помещаваше ОИК-София. Първоначално Иванов обясни, че е помогнал на бременна жена да пренесе тежките чували. На снимката обаче ясно си личи, че всъщност депутатът от ГЕРБ мъкне бюлетините заедно с мъж. Той беше възрастен и носеше два чувала, свърших хамалската работа, уточни Иванов. След това двамата помогнали на тайнствената бременна жена също да пренесе бюлетините. Това е пред сградата на зала Универсиада, пренасянето на бюлетините е след като протоколите от секциите са отчетени и няма как да бъде подменен вота на избирателите, категоричен е Станислав Иванов.

На няколко видеозаписа обаче той е заснет и в самата зала Универсиада в непосредствена близост до служителите на ОИК, които въвеждат данните от протоколите на секционните избирателни комисии. Между мен и служителите имаше преграда, заяви Иванов. Своето присъствие в ОИК той обясни с пълномощно като координатор на ГЕРБ за район в София, който обхваща Мало Бучино и Горна баня. Не съм се легитимирал като народен представител, защото в пълномощното е записано, че мога да представлявам партията в ОИК, категоричен е Иванов. Ако присъствието ми е било незаконно, някой трябваше да ми каже, заяви депутатът.

Водещи новини

Още новини