Плевнелиев: Градим модерна и социална България

Булфото
share

Градим модерна България означава и градим социална България.

Това каза пред журналисти кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев, който се срещна с избиратели в мобилния щаб на партията при езерото „Ариана” в Борисовата градина на София.

Той коментира, че хората вече са разбрали нещо, което дори опозицията още не е разбрала. „Хората казаха: „Вие се борите за модерна България, но ние знаем, че модерна България включва и социална политика и социална България. Защо постоянно другите си приписват социалната тема все едно вие не работите по социалната тема. Напротив ние знаем колко много пари икономисахте на българските данъкоплатци, колко много дадохте, за да се отпуши доверието към България в Европа и в света, колко много правите за това, да се отпуши потенциала на регионите, за да могат хората да остават там. Защо оставяте опозицията да се бетонира по една тема, която е и ваша и в която вие сте много силни, заяви Плевнелиев.

Аз мога само да се съглася, че модерна България означава и социална България, в която младите хора имат перспектива да се развият, защото ще направим връзката на системата на образованието с икономиката, защото истинската социална политика е икономическата политика. Лошата социална политика е, когато харчите безобразно парите на данъкоплатците”, заяви кандидат-президентът на ГЕРБ.

Той даде за пример "водното огледало" в Кърджали, което е струвало 80 млн. лв., а две трети от селата около него са без вода. По думите на кандидат-президента, това не е социална политика.

Безобразна социална политика е да направите един язовир на цената на две магистрали. Разликата между едното и другото е, че магистралите отпушват потенциала на регионите, хората остават в тях, идват стоките, идват туристите, идват парите, идват услугите. Затова се радвам, че хората са разбрали нашето послание – градим модерна България означава и градим социална България, каза още Росен Плевнелиев.

Водещи новини

Още новини