Плевнелиев: Видин е най-бедният град в Европа

share

Видин е най-бедният град в Европа, защото години наред е бил изолиран, заяви тази вечер кандидатът за президент от ГЕРБ Росен Плевнелиев на митинг-концерт в спортната зала на града, в който участва председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов.

Решението за Видин е свързаност, което означава река Дунав, магистрали, мостове, железопътни линии и пътища, които ни свързват. Ако искаме да се развиваме, да произвеждаме, хората трябва да изберат - изолираност или свързаност, каза Плевнелиев.

Правителството на ГЕРБ спаси през 2010 г. проекта "Дунав мост 2" от проблем, заради който можеше да бъде загубена цялата сума от 550 милиона лева. Проектът сега ще бъде завършен с европейски пари, защото правителството отключи и завоюва доверието на Европа, коментира Плевнелиев. Той обеща често да идва във Видин, ако бъде избран за президент и да работи за приоритетните проекти за региона.

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов призова хората в областния град да изберат за кмет кандидата на ГЕРБ Владимир Тошев и да подкрепят листата на партията за общински съветници. Той припомни, че от 2007 до 2009 година предишното правителство е платило по оперативни програми 25 милиона лева, а сега се плащат 1 милиард лева по тези програми.

Посланията и биографията на кандидата за кмет на Видин Владимир Тошев бяха представени на мултимедийна стена в спортната зала на града.

Водещи новини

Още новини