Костов се опасява, че изборите няма да са демократични

share

Опасяваме се, че тези избори няма да бъдат честни и демократични, заяви председателят на ДСБ Иван Костов във Враца. Той коментира, че в момента съществува голям страх и недемократичност в навечерието на изборите.

Иван Костов подкрепи кандидата за кмет на община Враца от Синята коалиция Евгени Генов и кандидатите за общински съветници
и кметове на населени места.

Според Иван Костов, ако хората са заставени да гласуват от страх или под натиск, това не е демократичен избор. Нашето възмущение е насочено предимно към ГЕРБ, но съм изненадан, че такъв страх във Враца няма и нашата кампания тук върви добре и с въодушевление, добави той. Той изрази мнение, че кандидатът на Синята коалиция ще се представи добре и ще стигне до балотаж.

На въпрос как ДСБ и Синята коалиция се противопоставят на страха Костов посочи, че няма какво друго да противопоставят на огромните пари, които се изливат в предизборната кампания, освен с добри кандидати, добра дума, окуражаване и солидарност. На хората трябва да им се припомни, че през тези 20 години имаше време, когато те бяха свободни, гласуваха демократично, отбеляза той и допълни, че би искал да им върне спомена защо са излезли на улиците през 1996-1997 година. Според него тогава са го направили в защита на свободата и демокрацията.

"Ако хората не са свободни, обществото не може да се развива, защото не са предприемчиви, не създават нищо, а се затварят да бранят някакви остатъци от живота си", заяви председателят на ДСБ.

Водещи новини

Още новини