Фандъкова: През август 2012 г. пускаме 4 големи паркинга в столицата

share

През август 2012 г. пускаме всички участъци на метрото, които се изграждат в момента, заедно с 4 нови паркинга.

Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова в студиото на „Факторът Кошлуков“ по TV7 и допълни, че най-големият от тях ще бъде на Цариградско шосе – безплатен, на два етажа и с капацитет 1300 паркоместа. Според нея това би облекчило значително трафикът в столицата, както и ще улесни придвижването на нейните посетители, за които ще се създадат удобни условия за достъп до метрото.

Относно големия проблем с детските градини, кандидатът за кмет на ГЕРБ отчете, че до момента 40 са построени, а други 11 сгради се строят в момента. През 2012 г. са планирани 10 нови конкретни обекта.

Фандъкова съобщи, че е одобрена схемата за инсталация към изграждащия се завод за боклука, която ще позволи производството на гориво за нуждите на „Топлофикация“. Тя заяви, че самият завод трябва да бъде общински и да се управлява от Столична община, а за започналото му изграждане вече са осигурени 100 млн. лв. безвъзмездна помощ от Европейския съюз.

Йорданка Фандъкова бе категорична, че Столична община ще успее да си върне контрола върху Общинска банка. Тя заяви, че в своите усилия среща подкрепата и на БНБ.

На въпрос на зрител относно лошата инфраструктура в скъпия софийски квартал Манастирски ливади Фандъкова отговори, че в момента по европейски програми се изграждат големите колектори по основните пътища. Тя добави, че до края на годината работата трбява да приключи, след което ще започне изграждане на инфраструктурата в малките улички. Фандъкова каза още, че именно малките улички в цялата столица ще бъдат един от нейните приоритети през следващата година.

Настоящият кмет на столицата и кандидат за нов мандат заяви също в студиото на „Факторът Кошлуков“ по TV7, че е противник на мандатното мислене. Проблемите на София нямат цвят, хората могат да бъдат убедени само с аргументи, каза Йорданка Фандъкова.

Тя се ангажира да не се отказва от борбата с корупционните практики при осъществяване на заменки, чието спиране по думите й вече е факт. Фандъкова добави, че лично се заема с проверката на всеки един сигнал и с неговото придвижване до прокуратурата. Тя каза също, че категорично ще продължи с оптимизацията на общинската администрация и с практиката да се преустанови работата на парче по всички общински проекти.

Водещи новини

Още новини