Маргарита Попова: Време е жените да отвоюваме мястото си

Булфото
share

Време е жените да си отвоюваме мястото, което заслужаваме, но не и от мъжете, заяви кандидатът на ПП ГЕРБ за вицепрезидент Маргарита Попова, която взе участие в Национална конференция на тема „Жените в политиката”.

Жените, когато се изкачат високо по стълбата и заемат високи държавни или политически позиции, освен всичко останало, трябва и сме великодушни.

Великодушието е малко по-присъщо на жените, отколкото на мъжете и мъжете трябва да се поучат. Мъжете, които са на високо място в държавата, не са много великодушни, но ни ще ги направим по-добри, заяви Попова.


Имаше реплики, когато аз и Росен Плевнелиев се кандидатирахме за вицепрезидент и президент, от страна най-вече на мъже и на някои жени. Репликите бяха, че на този пост не е редно и полезно да се допускат хора, които не са участвали активно в политиката. Аз се поинтересувах за това - кой как влиза в политиката, как пребивава в нея, как се развива, как се бори за постове, какво прави на тези постове и какво оставя след себе си, каза Попова. Според нея  това, което се говори или граничи с невежество, или е опит за дискредитация, или е страх от това в политиката да влезе повече искреност, откритост и професионализъм.

Водещи новини

Още новини