"Патриотичният фронт" предлага да се организира национална кръгла маса

share

Съпредседателите на "Патриотичния фронт" предлагат да се организира национална кръгла маса, на която да бъде зададен политическият дневен ред на правителството и на парламента.

Това се казва в отворено писмо, подписано от Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Двамата посочват, че резултатите от предсрочните парламентарни избори задължават политиците да подходят по напълно прозрачен и прагматичен начин към процеса на водене на преговори, с цел стабилизиране на държавата чрез създаване на устойчиво програмно управление - правителство на националното спасение.

Според представителите на патриотичната формация националната кръгла маса трябва да се състои на два етапа. Първият да е на 19 октомври и да е с участието на парламентарно представените политически формации, начело с техните ръководства. Във втория се предлага да участват синдикати, работодателски организации, академичните среди, медии и други авторитетни обществени представители.

В отговор на отправената покана от ГЕРБ за консултации с парламентарно представените сили от ПФ предлагат всяка от политическите формации да формулира 10 ключови тези за програмата за управление на следващото българско правителство, което обаче да е кабинет на националното спасение.

Освен това трябва да представят своите аргументи "за" или "против" програмно управление, както и доводите си "за" или "против" участието на неполитически лица в управлението като инструмент за намаляване на политическото противопоставяне. ПФ предлагат парламентарно представените партии и коалиции до 13 октомври да публикуват позициите си по поставените въпроси в националните медии.

Водещи новини

Още новини