МС дава 250 хиляди лева за отпечатването на изборните протоколи

Булфото
share

Министерският съвет обяви процедура за избор на фирма, която да отпечата изборните протоколи. От нея ще се изисква срещу 250 000 лева без ДДС да отпечата както протоколите, така и другите необходими за изборите печатни материали, с изключение на бюлетините, които ще бъдат отпечатани в печатницата на БНБ, съобщи Нова телевизия.

Същата фирма ще трябва и да транспортира готовите книжа и материали до всички областни центрове в страната и до Министерство на външните работи.

Кандидатите имат три работни дни, за да подадат офертите си, защото крайният срок за това изтича в сряда (3 септември) в 15:00 часа. Тридесет минути по-късно ще бъде самото отваряне на офертите. Ще спечели фирмата, предложила най-ниска цена.

Всички изисквания за изработката на книжата и материалите ще бъдат допълнително уточнени между фирмата, ЦИК и Министерски съвет. Изборните книжа и материалите следва да бъдат осигурени в областните центрове не по късно от 4 дни преди изборния ден, а за гласуването в чужбина - Министерството на външните работи трябва да осигури изборните кница най-късно до 14 дни преди изборния ден.

Според примерните разпределения трябва да бъдат отпечатани 26 600 протоколи за секционните избирателни комисии в България ( или точно толкова, колкото и за изборите за ЕП и за изборите през 2013 година) и още 1000 за избирателните комисии в чужбина( точно толкова колко за изборите за ЕП и с 650 по-малко от изборите през 2013 година).

Очаква се общо да се отпечатат и 13 800 протоколи за приемане на избирателни списъци( 500 от тях отиват за чужбина), точно толкова протоколи за маркиране на печата( отново 500 са за секциите извън граница) и 12 400 брошури с Изборния кодекс.

Все още не е ясно колко точно ще са всички секции за изборите на 5 октомври, защото все още не е изтекъл срокът за назначаване на членове избирателните секции извън в страната и и на членовете на подвижните секции. Колко точно са всички секции ще стане ясно най-рано 10 дни преди изборите.

Водещи новини

Още новини