Част от хората са объркали преференциалния вот, обяви Кунева

share

Ако искаш да запазиш водача в листата, трябва да отбележиш 1. Поне 50% от хората, които не са отбелязали преференция, са се объркали. Това коментира ден след евроизборите лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева.

Всички в листата са добри, да не съжаляват и да знаят, че в лицето на г-н Светослав Малинов ще имат един много добър евродепутат в парламента, допълни тя, отбелязвайки, че иска да запази единството на Реформаторския блок.

Ние имаме споразумение да извървим един пълен цикъл заедно като запазване физиономиите на всяка една от партиите. Имаме общи програми в няколко ключови области. За нас е изключително важно да имаме силни местни структури, подчерта Меглена Кунева.

На въпрос дали реформаторите са готови за предсрочен вот и искат ли кабинетът да си подаде оставката, лидерът на ДБГ коментира: „Това е последният акт да запазиш достойнството на политическата сила, но трябва да излезе от тях. Много е променена конфигурацията“.

Помолена да коментира дали са готови на коалиция с ГЕРБ, Кунева отговори: „Ние имаме една и съща политическа принадлежност с ГЕРБ. В момента това, което стои пред правителството е да продължават да съществуват без коалиционен партньор“.

„Аз съм тук, за да се боря“, категорична бе Меглена Кунева.

Водещи новини

Още новини