Курумбашев: В Европарламента влизат БСП, ГЕРБ и ДПС

share

България трябва да води умерена политика в кризата с Украйна и Крим. Трябва да изхождаме от позицията да защитим националните си интереси. На първо място стои сигурността на българите в Крим, след това икономическият ни интерес, визирайки проекта "Южен поток", но не трябва да забравяме и че разчитаме на руските туристи. Това заяви кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Петър Курумбашев по БТВ.

"Позицията на страната ни трябва да е умерена", категоричен е той. Според мен няма нужда от екстремни позиции и санкции, защото не ни подхожда да вървим по този начин. След референдума в Крим БСП няма да заеме позицията на разделение, заяви Курумбашев.

Кандидатът за евродепутат заяви, че се надява тази кампания е един опит за сериозен разговор. "Чалгата навлезе и в политиката. Трябва да направим опит за сериозен разговор и да се отдалечим от компроматите. Трябва да се обединим около общи национални цели", изтъкна той. Според Курумбашев ясното разграничение между политиците се вижда в дискусиите в социалния сектор. "Десницата си поставяше някакви макроцели, които не бяха осъществени".

Курумбашев коментира, че не е открил сериозни идеологически разлики между проекта на БСП и АБВ. "Там идеите са по-скоро личностни отколкото на идейно ниво. Може би има някакви нюанси в отношенията с ГЕРБ, но може и да греша". Ние излизаме за победа на изборите, по-скоро три политически сили ще влязат в Европарламента - БСП, ГЕРБ и ДПС", смята Петър Курумбашев.

Водещи новини

Още новини