Листата на БСП за евроизборите - без изненади

Булфото
share

Лидерът на БСП Сергей Станишев ще води листата на левицата за европейските избори на 25 май. На заседание тази вечер Изпълнителното бюро на БСП утвърди проектосъстава на кандидатите, който утре ще бъде гласуван и от Националния съвет на партията, съобщи Дневник.бг.

Втора в листата е Илияна Йотова. Следва я заместник-председателят на партията и бивш председател на парламента Георги Пирински. Следващите три места в листата, смятани за избираеми, са за така наречената гражданска квота и коалиционни партньори. Четвърти ще е депутатът втори мандат Петър Курумбашев, който през 2009 г. беше мажоритарен кандидат в София и получи повече гласове отколкото листата на БСП.

Пета е Достена Лаверн. Шестото място е за Светлина Йолчева, която е зам.-председател на социалдемократическата партия на Георги Анастасов.

БСП смятат, че ще спечелят пет или шест места. На седмо място е настоящият евродепутат Евгени Кирилов. Осматата позиция е на журналиста от "Дума" Александър Симов. По-късно днес ще бъдат подредени и местата до 17, на колкото евродепутати България има право.

Водещи новини

Още новини