Манфред Вебер: Подкрепата за ГЕРБ показа, че българите искат европейски път

share

Зам.-председателят на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер изпрати поздравителен адрес до председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, съобщиха от ГЕРБ.

Вебер поздравява Бойко Борисов за резултатите от последните избори, на които според него ГЕРБ успешно се очерта, като най-силната партия в България. По думите на Вебер, на фона на една много трудна световна политическа и икономическа ситуация, две поредни изборни победи са прекрасно постижение.

"Показвайки подкрепа за вашата партия, българските граждани изпратиха ясно послание, че искат България да продължи по европейския си път. Това е добра новина за България, но и за Европа като цяло! Гласувайки в полза на вашата партия, избирателите показаха какво всъщност означават последните демонстрации, а именно, политически опит за дестабилизиране на страната", категоричен е Манфред Вебер.

"Бих искал да пожелая на Вас и Вашата партия всичко най-хубаво по време на мисията за по-нататъшно стабилизиране и развитие на България като свободна, демократична и благоденстваща държава-членка на Европейския съюз", заявява Вебер и посочва, че като заместник-председател на групата на ЕНП в Европейския парламент, ще подкрепя и за напред ПП ГЕРБ в това начинание.

Водещи новини

Още новини