Борисов: Бюлетините е трябвало да бъдат проследени с джипиес

Булфото
share

Прокуратурата и службите не са провели професионално акцията по задържането на 350 хил. бюлетини в печатница „Мултипринт", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, пише "Репортер".

По думите му върху изборните книжа е трябвало да бъде поставен джипиес, за да се види към кои градове и секции ще отпътуват.

„Джипиесите показват къде се движат бюлетините. Там трябва някой да ги посрещне, да ги разтовари. Там започват да прииждат хора - четири, пет, десет; после трябва да дойдат още хора, да попълват, да слагат пликове. След това - да се слагат чували, да се карат към секции. И всичко това става - под зоркия поглед на прокуратурата. И днес - те задържат стотици хора, в различни градове и секции, които вече са попълнили", обясни Борисов.

„Аз твърдя, че тези бюлетини са били за БСП и ДПС. Ако е имало професионална работа на наблюдаващия прокурор, Роман Василев трябва да потърси отговорност - защо са провалили операцията. Този път МВР не е участвало", заяви Борисов. По думите му протоколите, които са много по-важни от бюлетините, се печатат в печатница на Петър Кънев, кандидат за депутат от БСП.

Водещи новини

Още новини