Дайнов: Малките партии са началото на нови политически субекти

share

Малките партии, които събраха доста гласове, са началото на българското търсене на нови политически субекти. Това каза  пред журналисти политологът Евгений Дайнов. „Това търсене ще продължи и цялата политическа система ще се променя в близките три – четири – пет години. Установените партии също ще трябва да се променят, за да останат популярни, но ще влязат и други партии, които носят новите искания на хората”, заяви Дайнов.

„Тези парламентарни избори са междинна спирка. Влакът е спрял на Каспичан, той не е нито в София, нито във Варна. Това е междинна спирка на един дълъг процес на промяна в българската политика”, посочи той. По думите му – не може да се направи никакво сравнение между парламентарните избори през 2009 г. и настоящите.

”През 2009 г. имаше вяра, че Бойко Борисов и ГЕРБ идват с програма и, че са политически грамотни лица, които ще свършат някаква работа, а сега - просто сблъсък на различни отбори, на различни фен клубове. Без да има доминиращо усещане в хората, че някой може да свърши работата, която може да се свърши”, каза още Евгений Дайнов.

Водещи новини

Още новини