Стартира предизборната кампания

share

Предизборната кампания започва днес и партиите се състезават кой ще направи най-атрактивен старт.

Купонът на ГЕРБ ще взриви довечера Античния театър в Пловдив, където листата води лидерът Бойко Борисов. БСП ще открива днес кампанията в отделни градове, а националният митинг-хепънинг ще е в събота на открито в Южния парк. Най-екстравагантната новина е свързана със СДС. Вчера жълтите павета бяха обиколени от новина, че синята емблема - централата на СДС на "Раковски" 134, ще стане пиано-бар, информира "Стандарт". Договорът за отдаване под наем бил сключен от главния секретар Константин Арабаджиев, а прерязването на лентата на локала щяло да е тази неделя. Първите посетители щели да бъдат посрещнати с Фини шотове с кюрасо, което е синьо на цвят. Политици предположиха, че все пак става дума само за акция за старта на кампанията.

За ГЕРБ тази вечер под тепетата ще пеят Мария Илиева, Орлин Павлов, Поли Генова, Рафи, Ангел и Мойсей, ще тропнат ансамбъл "Българе", а публиката ще забавляват актьорите Димитър Рачков, Любо Нейков и Зуека. Част от програмата ще е политическа сатира, но скечовете се уточняваха до последно. В Античния театър ГЕРБ ще бъде подкрепен от земеделски производители, с които правителството имаше търкания, но последно реши проблема със субсидиите им.

До последно БСП криеше кой ще пее за тях. Червените ще бъдат подгрявани от бургаската група "Мери бойс бенд" и "Уикеда". В събота в парка червените очаквали близо 20 000 души от цялата страна. Мероприятието е планувано в две части - политическа и весела. Като за първата у нас пристига лидерът на ПЕС-жени и депутат в Европарламента Зита Гурмай. Грандиозно посрещане готвят в Плевен за Стефан Данаилов. Признатият тенор Любомир Дяковски ще изпълни в чест на Ламбо "Тържествен марш" на Чайковски, а в програмата са култовият ансамбъл "Мизия", съобщи Румен Петков. Кампанията на ДПС ще бъде открита на 13 април с младежки форум в Кърджали. На него се очакват около 10 000 души. Ще пее фолкдивата Емилия.

Като новопокръстени консерватори РЗС ще тръгнат на изборите консервативно - от столичния тузарски хотел "Шератон". Днес там лидерът Яне Янев ще представи водачите на листи. На 21 април на конгрес на РЗС лидерът Яне Янев се очаква да бъде избран за пореден мандат. На форума очакват и висок гост - зам.-шефа на консерваторите в Европарламента Джефри ван Орден. По време на преговорите на България за ЕС той бе докладчик за страната ни в Европарламента.

Коалицията между партията на Касим Дал "Свобода и Достойнство" и НДСВ на Христина Христова залага на нестандартен сценарий в зала 3 на НДК. Водещият Богдан Томов ще прави блиц на всеки от водачите на листи. Над 1300 души се очакват на мероприятието, което ще бъде озвучено от култовата група "Вакали" и Дони и Нети. Запознати припомниха, че "Вакали" следваха навсякъде ДПС, преди Дал да напусне партията.

Водещи новини

Още новини