Борисов: Кабинетът не е обсъждал приватизацията на "Булгартабак"

Булфото
share

Министерски съвет не е обсъждал параметрите на сделката за приватизацията на „Булгартабак”. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос на народните представители от ПГ на Коалиция за България Корнелия Нинова и Румен Овчаров за приватизацията на дружеството.

Стратегията за приватизация на тютюневия холдинг е била приета на 10 декември 2003 година. С изменение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол Тройната коалиция е извадила „Булгартабак холдинг” от списъка за приватизация, посочи премиерът. Той каза, че така е отпаднало изискването „Булгартабак Холдинг” да се приватизира според изискванията на стратегията приета от парламента и сега по думите му Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол е единственият компетентен орган, който може да осъществи приватизацията на дружеството. Министър-председателят заяви, че нито един от членовете на Надзорния съвет на Агенцията за приватизацията и следприватизационен контрол не е гласувал против сделката за приватизация.

Единственото, което правителството прави е да разчисти терена за предварително определен купувач, заяви от трибуната Румен Овчаров, който обвини премиера в лъжа, че не е присъствал на обсъждането на приватизацията на Булгартабак.

Водещи новини

Още новини