По Южното Черноморие: До 30% по-ниски цени от 15 август

Булфото (архив)
share

Сезонът на намаленията по българското Черноморие традиционно започва от втората половина на месец август.

Според хотелиерите през тази част от сезона най-характерни са резервациите в последния момент (last minute). На това залагат голям брой туристи за по-евтино море.

От втората половина на август цените в големите хотели по Южното Черноморие са с до 30% по-ниски.

Евтим Милошев: 216 милиона зрители от цял свят са гледали “Съкровищата на България” по BBC

Втората вълна на намаленията е от 15 септември до 10 октомври. Тогава цените падат с повече от 50%, съобщиха за bTV от Института за анализи и оценки в туризма.

Сезонът на намаленията в най-големия ни курортен комплекс „Слънчев бряг“ вече започна. От няколко дни повечето хотели предлагат по-ниски цени на нощувките спрямо юли и началото на август.

„Започват да се предлагат и специални оферти, които могат да бъдат например пет дни, почивате шест или седем дни равно на девет. Има специални оферти с включени чадъри, шезлонги като добавена стойност към пакетите, които се предлагат“, Деляна Цонева, председател на регионалната туристическа камара в Бургас.  

От средата на август цените в хотелите по Южното Черноморие падат до 30%. А разпределението на туристите по страни се запазва – най-много от Англия, Полша и Румъния. Забелязва се и увеличение както на български туристи, така и на летовници от други страни.

„Все още има и семейства с деца, които използват последно преди учебната година да заведат децата на море, тъй като времето в момента е уникално. Като нови пазари все още плахо но се наблюдава една тенденция за проявен голям интерес от туристи от Саудитска Арабия също така и от Франция“, допълни Деляна Цонева.

А от средата на септември до 10 октомври цените в хотелите по Южното Черноморие се очаква да паднат между 50% и 60%. Активният чартърен сезон на Летище Бургас ще приключи на 10 октомври.

Водещи новини

Още новини