Марияна Николова: Няма да затваряме границата с Турция, бихме могли да изискваме най-много PCR тест

Канал 3
share

Зимният туристически сезон ще разчита до голяма степен на турските туристи. В най-лошия случай бихме изисквали отрицателен PCR тест за гостите от Турция, но границите за сега остават широко отворени. Това обяви в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 министър Марияна Николова, която се завърна от посещението си в югоизточната ни съседка. 

Идната седмица се предвижда нов онлайн форум между български и турски компании, за да се гарантира безопасното пребиваване на туристите в зимните ни курорти, добави тя.

Марияна Николова пред турски туроператори: България има прекрасни възможности за зимни спортове

„В момента разчитам на нашите сънародници за вътрешния туризъм, както направиха през летния сезон. Нашите зимни курорти са готови след заповедта за мерките за безопасност, която издадох. Контролът ще е изключително засилен. Банско се готви да отвори от 4 декември с амбициите да работи до април, според прогнозите за времето“, каза още министърът на туризма.

Марияна Николова е убедена, че правителството се справя добре с управлението на коронакризата и заяви, че се работи много за постигането на баланс между ограниченията за обществото и облекченията за бизнеса.

Водещи новини

Още новини